Czekoladowe brownie banalnie proste ciasto bardzo czekoladowe i bardzo pyszne. Wystawnie nie wygląda, ale za to smakuje świetnie z góry chrupki jak beza ,a środek wilgotny rozpływa się w ustach. Zachęcam i polecam do wypróbowania
Składniki:
5 jajek
200g masła/ margaryny
225g gorzkiej czekolady
1 szkl cukru(ja swój brownie zrobiłam z 1,5 szkl cukru i wyszedł jak dla mnie za słodki)
200g maki
wykonanie
Jajka ucieramy na białą masę z cukrem, na małym ogniu rozpuszczamy masło/margarynę zdejmujemy z ognia i wsypujemy pokruszoną czekoladę (studzimy) nastepnie dodajemy rozpuszczoną czekoladę do ubitej masy na koniec wsypujemy mąkę mieszamy razem wylewamy na blachę wysmarowaną tłuszczem
pieczemy 30-40 min w 180stopniach
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz