piątek, 1 sierpnia 2014

Leczo

Leczo to moje ulubione letnie danie które potrafie jeść dzień w dzień. Zawsze z niecierpliwością czekam aż cukinie pojawią się w sklepie. Dlatego właśnie dzisiejszy przepis to przepis na leczo. Można zrobić to w jednym garczku ... choć u mnie jest to garczek i patelnia.




Składniki:
2 duże cukienie
3 papryki (u mnie 3 różne kolory)
2 laski kiełbasy zwyczajnej
2 puszki pomidorów krojonych(moga być zwykłe pomidory ok.6sztuk)


wykonanie:
Cukinię obieramy oraz wydrążamy środek. Kroimy w kostę następnie wrzucamy do wysokiego gaczka i zalewamy ok. 0,5 l wody nastawiamy na paliniku i gotujemy. W miedzy czasie myjemy paprykę i kroimy w kostę dorzucamy do cukini. Kiełbasę obieramy kroimy w kostę podsmażamy na patelni i wrzucamy do gotującej się cukini i papryki. Po około 30 minutach do naszego lecza dodajemy pomidory z puszki. Wszystko gotujemy do miekkości i doprawiamy solą do smaku.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz