poniedziałek, 25 lutego 2013
Deser tiramisu
szybki prosty deser tiramisu- bardzo dobry
składniki
1 opakowanie biszkoptów
50ml likieru amaretto
50ml mocnej kawy rozpuszczalnej
50g gorzkiej czekolady
200ml śmietany kremówki 36%
3 kopiate łyżki cukru pudru
kawę mieszamy z amaretto, kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, czekoladę ścieramy na tarku.
do pucharków na dno nakładamy 1 łyżkę śmietanki następnie bierzemy biszkopty nasączamy likierem z kawą zanurzamy biszkopty i szybko wyciągamy bo szybko chłoną likier , układamy na śmietance następnie nakładamy kolejną łyżkę śmietanki i posypujemy startą czekoladą i tak samo robimy z 2 i 3 warstwą (może być ich więcej w zależności od wielkości pucharków) na sam koniec nakładamy śmietankę posypujemy startą czekoladę. Dekorujemy czekoladą i biszkoptem. Wstawiamy do lodówki na godzinkę.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz