składniki:
200g cukini
2 czubate łyżki mąki typu 1850
1 jajo
pół cebuli
1/3 świeżego posiekanego oregano
1/3 świeżej posiekanej bazylii
pieprz ziołowy
sól
Sos jogurtowy
100g jogurtu geckiego
100g ogórka
pół ząbka czosnku
1/4 łyżeczki posiekanej mięty
łyżeczka soku z cytryny
Cukinie obierz zetrzyj na tarce o dużych oczkach dodaj jajo, cebulę, mąkę, pipeprz, sól oraz zioła i wymieszaj wszystko. Na patelni rozgrzej oliwę i smaż placuszki na lekko brązowy kolor. Wyłóż na ręczniki papierowe, a następnie na talerz .
Obrany ogórek zetrzyj na tarce na grubych oczkach dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę oraz mięte i jogurt dopraw solą pieprzem i sokiem z cytryny
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz