Od jakiegoś czasu mam słabość do tiramisu kawowego ,ale dziś postanowiłam to zmienić i zrobić tiramisu kokosowe wyszło bardzo smacznie najlepiej smakuje schłodzone 
Składniki :
250ml śmietany kremówki 30%
1 śnieżka
100g serka mascarpone
poncz;
0,5szkl mleka
0,5szkl likieru kokosowego (Malibu)
dodatkowo 
biszkopty
wiórka kokosowe 
Wykonanie nic prostszego. Kremówkę  ubijam z dodatkiem śnieżki pod koniec ubijania dodaje serek mascarpone. Wiórka kokosowe wrzucam na patelnie i prażę na złoty kolor.  Biszkopty nasączam w ponczu z mleka i malibu układam na dnie pucharka na to bitą śmietanę posypuję wiórkami kokosowymi i znów nakładam nasączone biszkopty ,bitą śmietanę i wiórka. Chłodzę w lodówce.
 
Przesmacznie to wygląda - uwielbiam tiramisu :)
OdpowiedzUsuń